Konu
:
Alipaşa Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Alipaşa Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alipaşa Pilavı
Alipaşa Pilavı
Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 1/2 kg pirinç, 3,5 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu), 200 gr kıyma, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 kahve fincanı çamfıstığı, 6 çorba kaşığı tereyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapılışı: Pirinç ayıklandıktan sonra ılık tuzlu suyun içine atılır ve en az 1 saat bu suda ıslatılır
4-5 defa bol suda yıkandıktan sonra sularının süzülmesi için süzgece konur
Bir tencereye 4 çorba kaşığı tereyağı konur
Yağ kızınca içine suyu süzülmüş pirinç atılır ve tahta bir kaşıkla karıştırarak 4-5 dakika kavrulur
Sonra kaynar durumdaki et suyu (veya tavuk suyu) ve yeteri kadar tuz katıldıktan sonra 3 dakika kadar karıştırılarak kaynatılır
Tencerinin kapağı örtülür ve orta ateşte 18-20 dakika pişirilir
Pilav piştikten sonra 15-20 dakika dinlendirilir
Diğer tarafta bir dilim ekmeğin kabuğu çıkarılır, suda ıslatıldıktan sonra sıkılarak suyu çıkarılır
îyice ufalanır ve kıymaya konur
Yeteri kadar tuz ve karabiber de serpildikten sonra kıyma iyice yoğrulur
Bu kıymayla fındık büyüklüğünde köftecikler yapılır ve içinde iki çorba kaşığı kızgın tereyağı bulunan tavada güzelce kızartılır
Çamfıstıkları da tavadaki yağda aynı biçimde pembeleşinceye kadar kızartılır
Dinlendirilen pilav servis tabağına boşaltılıp, üzerine çamfıstığı ve köfteler serpiştirilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul