Yalnız Mesajı Göster

Erzincan Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Pilavı




ERZİNCAN PİLAVI

=Malzemeler=

1 Adet haşlanmış tavuk

2 su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı

4 adet lavaş

tuz

=Hazırlanışı=

Haşlanan tavuğun suyuna bulgur ve tuz ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilirKare şeklindeki bor cama iki lavaş yayılır

üzerine pişen bulgur pilavı yayılır diğer iki lavaş ince şeritler halinde kesilerek pilavın içine karıştırılır haşlanan tavuk küçük parçalara bölünür (didilir) pilavın üzerine yayılır

Daha sonra tereyağı kızdırılarak tavukların üzerine dökülür Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla