Konu
:
Erzincan Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Erzincan Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzincan Pilavı
ERZİNCAN PİLAVI
=Malzemeler=
1 Adet haşlanmış tavuk
2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
4 adet lavaş
tuz
=Hazırlanışı=
Haşlanan tavuğun suyuna bulgur ve tuz ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir
Kare şeklindeki bor cama iki lavaş yayılır
üzerine pişen bulgur pilavı yayılır
diğer iki lavaş ince şeritler halinde kesilerek pilavın içine karıştırılır
haşlanan tavuk küçük parçalara bölünür
(didilir) pilavın üzerine yayılır
Daha sonra tereyağı kızdırılarak tavukların üzerine dökülür
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul