Yalnız Mesajı Göster

Kolay Perde Pilavi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Perde Pilavi




KOLAY PERDE PİLAVI

Bir kase pirinci bol tuzlu sıcak suda ıslatarak en az bir saat bekletin Tencereye iki kaşık tereyağını koyarak eritin 15 kase
tavuk suyunu ya da suyu ekleyip bulyonlayın Su kaynayınca iyice yıkadığınız pirinci tencereye alın Yıkama suyundan pilav tenceresine kaçırmamaya dikkat
edin Kısık ateşte pilavı pişirip demlendirin

Diğer tarafta çukur bir kabı eritilmiş tereyağ ile yağlayınYufkaları 2'şer santimlik şeritler halinde keserek yağlanmış çukur kabın içine sıra ile kafes
oluşturacak şekilde dizin
Şeritlerin iki ucu dışarda kalsın
Pilav demlenince, dolmalık üzümlerive didiklenmiş tavuk etini pilava karıştırın Hepsini yufkadan yapılmış kafesin üzerine yavaşça yerleştirin Kenardan
sarkan yufkaları pilavın üzerine kapatın

Perde pilavınızı bozmadan ters çevirerek bir fırın tepsisine alın Yufkaların üzerini isterseniz soyulmuş badem ile süsleyebilirsiniz
180 derece sıcaklıktaki fırında yufkalar pembeleşene kadar kızartın

Fırından çıkarınca üzerine yarım kase tavuk suyunu serperek hafifçe ıslanmasını sağlayın Dilim dilim keserek servis yapın

1 kase pirinç
1,5 kase Tavuksuyu yada Tavuk Bulyon
1 kase didiklenmiş Tavuk Eti
1 tane Yufka
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 fincan Dolmalık Üzüm
Tuz, Karabiber
Sıcakken servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla