Yalnız Mesajı Göster

Yunan Usulü Kabakli Makarna

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Usulü Kabakli Makarna




MALZEMELER
300 gr fırın makarna
2 kırmızı dolmalık biber
1 havuç
1 soğan
2 kabak
1 diş sarımsak
Yarım demet kekik
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
250ml süt
3 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kıyma
1 tutam tarçın
2 çorba kaşığı doğranmış domates
50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
tuz,karabiber



HAZIRLANIŞI
Fırını 250 derecede ısıtınBiberi dörde bölüp çekirdeklerini temizleyinFırında 10 dakika közleyin Çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp ardından soyun
2) Makarnayı paket üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın
Havucu soyun Soğanı soyup doğrayın Kabağı yıkayıp dilimleyin Sarımsağı soyup doğrayın Kekiğin yapraklarını ayırıp doğrayın
Sos hazırlamak için unu margarinde kavurup sütü ekleyin 5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin Karabiber ve tuzla tatlandırarak yumurta sarılarını ilave edin
Kabakları bir tavada 1 çorba kaşığı yağda kızartıp tavadan alın Kıymayı artan yağda kavurun Havuç, soğan, sarmısak, tarçın ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin Doğranmış domatesi ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Tepsiyi yağlayıp kıymayı içine dökün Üzerine bir sıra makarna, onun üzerine kabak ve biberin yarısını paylaştırın Tekrar makarnayla kaplayıp sosu dökün Artan kabakla kapatıp peynir serpin 200 derecede 20 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla