Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Pilav



Zeytinyağlı Pilav

2 su bardağı pirinç
2 vernek kasını çamfıstığı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
Şeker
Tarçın
Tuz

Kuru soğanı incecik kıyın çamfıstığı ile zeytinyağında pembeleştirin Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun Üzerine 3 su bardağı su, temizlenip yıkanmış kuş üzümü, şeker ve tuzu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Tarçın serttikten sonra ocağı kapatın Kapağı kapalı olarak bekletin, ılık yada soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla