Konu
:
Yeşil Pilâv
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Pilâv
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Pilâv
YEŞİL PİLÂV
Malzeme :
3 bardak pirinç
1 bardak zeytinyağı (veya çiçek yağı)
2 demet yeşil soğan
2 demet dereotu
1 demet nane veya bir tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Yapılışı :
Pirinç ayıklanıp yıkanır ve kaynar su ile haşlanıp bırakılır
Soğanların sade yeşili, dereotu ve nane bir tencereye gayet ince olarak doğranır ve zeytinyağı ilâve edilerek «5» dakika kadar kay-rulmadan «şöyle bir» çevrilir
Sonra şeker, tuz ve 4 bardak da su ilâve edilir
Su kaynamaya başlayınca süzülmüş pirinçler içine atılır, ateşin altı hafifletilir ve 25 dakika kadar pişirilir
Sonra tencerenin kapağının altına bir peçete konup demlenmeye bırakılır
Bu pilâv soğuk olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul