Konu
:
Boğaziçi Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Boğaziçi Pilavi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boğaziçi Pilavi
MALZEMELER;
-3 su bardağı pirinç
-3 su bardağı tavuk suyu
-1 adet tavuk veya piliç (ciğer ve katısı)
-1 fincan çam fıstığı
-tuz
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu sıcak suya koyup soğuyuncaya kadar bırakın
Soğuyunca bu suyu döküp, 4-5 defa temiz suyla pirinci yıkayın
Bir tencereye tereyağı koyup eritin
Pirinçleri içine koyarak tahta kaşıkla karıştırın
10 dakika kavurun
Tavuk suyu ilave edin
Bir tutam safranla bir taşım kaynatın
Daha sonra badem, haşlanmış bezelye, tuz, didilmiş tavuk eti (bilhassa küçük parçalara ayrılan katı ve ciğer) koyun
Pilav suyunu çekene kadar orta hararette pişirin
Pilav suyunu çekince hafif ateşte demlenmeye bırakın
Sofraya götürürken yağda pembeleştirilmiş çam fıstıklarını da içine koyun
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul