Konu
:
Ürdün Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Ürdün Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ürdün Pilavı
MALZEMELER
1 piliç
3 su bardağı pirinç
1 yufka
4
2
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı yenibahar
YAPILIŞ TARİFİ
Pilici temizledikten sonra 30 dakika kadar kaynatarak pişirin
Biraz
soğuduktan sonra kemiklerini ayırıp kuşbaşı büyüklüğünde parçalara
bölün
Pilicin suyunu ise pilav için saklayın
Soğanları soyup incecik kıyın
Fırına girebilir bir tencereye tereyağını
koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurun
Üzerine dört su bardağı piliç
suyu ilave edin
İçine zerdeçal ile yenibaharı katın
Pirinci ayıklayıp
yıkadıktan sonra süzün ve piliç suyuna ilave edin
Tuz atıp bir taşım
kaynattıktan sonra kapağını kapatarak 200 derecede ısıtılmış fırına verip
20 dakika kadar pişirin
Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayın
Yıkayıp süzdükten sonra bol kızgın
yağda veya sote usulü biraz kızarana kadar pişirin
Oval firintepsisinin dibini yağlayın
Yufkayı içine düzgünce yayın
Tuzu ve
karabiberi kattıktan sonra piliç etini, patatesi ve pilavı karıştırıp yufkanın
içine doldurarak yufkanın kenarlarını pilavı kapatacak şekilde içe doğru
örtün
Tencerenin kapağını kapatıp 150 derece ısıdaki fırına vererek 15-20
dakika daha pişirin
Fırından aldığınız pilavı alt-üst edip bir tepsiye
çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz
Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul