Konu
:
Kaçkar Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaçkar Pilavı Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaçkar Pilavı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1 tatlı kaşığı kekik
2 baş soğan (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tarçın
1/2 kg
kuzu eti (küçük kuşbaşı)
1 su bardağı siyah üzüm (yıkanmış)
200 gr
margarin
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
5 su bardağı su
1 bağ dereotu (ince kıyılmış)
Yapılışı
Tencere içinde yağı, soğanı ve eti ateş üzerinde 10 dakika karıştırın
Suyunu ilave edip, 15 dakika ağır ateşte pişmeye bırakın
Etin üzerine üzüm ve dereotu hariç, pirinçten başlayarak tüm malzemeyi koyup, karıştırın
Lezzetini kontrol edin ve ağır ateşte 10 dakika pişirin
Ateşten alın
Pilav demini aldıktan sonra üzümü ve dereotunu ilave edip, karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul