Yalnız Mesajı Göster

Kaçkar Pilavı Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaçkar Pilavı Tarifi



Malzemeler

2 su bardağı pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1 tatlı kaşığı kekik
2 baş soğan (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tarçın
1/2 kg kuzu eti (küçük kuşbaşı)
1 su bardağı siyah üzüm (yıkanmış)
200 gr margarin
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
5 su bardağı su
1 bağ dereotu (ince kıyılmış)

Yapılışı

Tencere içinde yağı, soğanı ve eti ateş üzerinde 10 dakika karıştırın Suyunu ilave edip, 15 dakika ağır ateşte pişmeye bırakın Etin üzerine üzüm ve dereotu hariç, pirinçten başlayarak tüm malzemeyi koyup, karıştırın Lezzetini kontrol edin ve ağır ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alın Pilav demini aldıktan sonra üzümü ve dereotunu ilave edip, karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla