Konu
:
Haşhaşli Bulgur Pilavi (Afyonkarahisar)
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşli Bulgur Pilavi (Afyonkarahisar)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşli Bulgur Pilavi (Afyonkarahisar)
MALZEME:
Haşhaş 1 su bardağı
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Bulgur 1 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Su 3 su bardağı
YAPILIŞI:
3 bardak su kaynamaya bırakılır
Kaynar kaynamaz içerisine bulgur ve tuz ilave edilir
Bulgur yumuşayıp suyu az kalıncaya kadar ara sıra karıştırarak orta sıcaklıktaki ateşte pişirilir
Haşhaş, pilavın suyu ile sulandırılıp pilava ilave edilir
Bir iki dakika kaynatılıp üzerine kızdırılmış yağ dökülür
Sıcak olarak soğan, maydanoz, marul, domates garnitürü ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul