Yalnız Mesajı Göster

Tosun Paşa Pilavi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tosun Paşa Pilavi



TOSUN PAŞA PİLAVI

Malzemeler:
4 kişilik
2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet kesme şeker, 1 adet et suyu tableti, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su, 2 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı kuru üzüm, tuz, karabiber, tarçın

Yapılışı:
Pirinçi ayıklayın Tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin Suyunu süzüp, iyice yıkayınTencereye tereyağı koyunEriyince tuz, kesme şeker, su, defne yaprağı, tarcın ve et suyu tabletini ekleyin Kaynayınca pirinci ilave edinKaynayınca üzerine haşlanmış nohutu ve kuru üzümü yayınTencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakkika pişirin Dilerseniz çukur bir kaseye pilavı koyup , servis tabağına cevirerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla