Konu
:
Salma Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Salma Pirinç Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salma Pirinç Pilavı
Salma Pirinç Pİlavı
=malzemeler=
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
=hazırlanışı=
Pirinç ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir
Sonra bol soğuk suda yıkanır, süzgece çıkarılır
Tencereye et suyu ve tuz konur
Kaynama noktasına gelince pirinç katılır
Orta ateşte kapaklı olarak 10 dakika pişirildikten sonra yakmadan eritilmiş tereyağı ilave edilir, karıştırılır
Tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte 12 dakika daha pişirilir
Üzerine temiz bir bez kapatılır, yarım saat dinlendirilir
Daha sonra dikkatlice karıştırarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul