Konu
:
Osmanlı Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Pilavı
Osmanlı Pilavı
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 Çorba kaşığı tereyağı
- 200 gr
kavrulmuş kuşbaşı et
- 3 Çorba kaşığı fıstık
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
:
1- Tencerede pirinçleri ılık suda tuzunuda ilave ederek 1,5
bekletin
2- Tereyağını eritin kabuklarını soyduğunuz bademleri bu kapta kavurun
3- Eti ayrı bir tencerede içine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 bardağı su koyarak pişirin, suyunu çekmeden önce ateşten alın
4- Pilav yapılacak tencereye geriye kalan margarini koyun, pirinçleri ekleyin ve kavurun, kavrulan eti pirincin suyuyla birlikte dökün
5- Fıstık ve kuş üzümünü ilave edin, üzerini örtecek seviyede su ilave edin suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine serpin, karıştırın, yavaş ateşte pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul