Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Pilavı



Osmanlı Pilavı
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 Çorba kaşığı tereyağı
- 200 gr kavrulmuş kuşbaşı et
- 3 Çorba kaşığı fıstık
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
1- Tencerede pirinçleri ılık suda tuzunuda ilave ederek 1,5 bekletin
2- Tereyağını eritin kabuklarını soyduğunuz bademleri bu kapta kavurun
3- Eti ayrı bir tencerede içine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 bardağı su koyarak pişirin, suyunu çekmeden önce ateşten alın
4- Pilav yapılacak tencereye geriye kalan margarini koyun, pirinçleri ekleyin ve kavurun, kavrulan eti pirincin suyuyla birlikte dökün
5- Fıstık ve kuş üzümünü ilave edin, üzerini örtecek seviyede su ilave edin suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine serpin, karıştırın, yavaş ateşte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla