Konu
:
Üç Renkli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Üç Renkli Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üç Renkli Pilav
Üç Renkli Pilav
MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
3 su bardagi tavuk suyu
3 yemek kasigi tereyagi
Yarim su bardagi bezelye
Yarim su bardagi misir
1 domates
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci temizleyip yikadiktan sonra süzün
Içinde biraz kizdirilmis 3 çorba
kasigi tereyagi bulunan tencereye bosaltin
Tahta bir kasikla karistirarak
pirinci on dakika kavurun
3 su bardagi sicak suyu katin
Tuzunu
serptikten sonra tencerenin kapagini örtün
Tencereyi önce kuvvetli ateste
tutun
On bes dakika sonra atesin isisini orta dereceye göre ayarlayin
Pirincin suyunu çekene kadar pisirin
Bezelyeyi haslayin
Domatesi 1 tatli
kasigi tereyag ilave ederek pisirin
Hazirladiginiz pilav demlendikten sonra
üçe bölün
Ilk yarisina bezelyeyi katin
Delikli bir kek kalibina yerlestirin
Ikinci parçaya pismis domatesi, üçüncüye ise konserve misiri karistirin
Hepsini kek kalibina bastirarak doldurun
Ters çevirip servis yapin
Dilerseniz kiyilmis dereotuyla da süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul