Yalnız Mesajı Göster

Üç Renkli Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üç Renkli Pilav




Üç Renkli Pilav

MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
3 su bardagi tavuk suyu
3 yemek kasigi tereyagi
Yarim su bardagi bezelye
Yarim su bardagi misir
1 domates

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci temizleyip yikadiktan sonra süzün Içinde biraz kizdirilmis 3 çorba
kasigi tereyagi bulunan tencereye bosaltin Tahta bir kasikla karistirarak
pirinci on dakika kavurun 3 su bardagi sicak suyu katin Tuzunu
serptikten sonra tencerenin kapagini örtün Tencereyi önce kuvvetli ateste
tutun On bes dakika sonra atesin isisini orta dereceye göre ayarlayin
Pirincin suyunu çekene kadar pisirin Bezelyeyi haslayin Domatesi 1 tatli
kasigi tereyag ilave ederek pisirin Hazirladiginiz pilav demlendikten sonra
üçe bölün Ilk yarisina bezelyeyi katin Delikli bir kek kalibina yerlestirin
Ikinci parçaya pismis domatesi, üçüncüye ise konserve misiri karistirin
Hepsini kek kalibina bastirarak doldurun Ters çevirip servis yapin
Dilerseniz kiyilmis dereotuyla da süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla