Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Pilav ....

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Pilav ....



Pilav için :
2 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Su bardağı kaynar su
Tuz
Bezelye sote için :
4 Su bardağı kaynar su
1 Çay kaşığı karbonat
Tuz
Yarım kilo bezelye
1 Adet soğan

Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp, suyunu süzün
Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun
Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın
3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin
Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın
5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün
Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun
Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin
Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin
Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın
Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla