Konu
:
Mantarlı Ve Etli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ve Etli Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ve Etli Pilav
Mantarlı ve Etli Pilav
MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
250 gr mantar
2 patates
2 yemek kasigi tereyagi
1 adet tablet tavuk suyu
250 gr kusbasi dana eti
8 adet sivri biber
3 domates
1 su bardagi sivi yag
2 su bardagi sicak su
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak pirinci tuzlu suda en az yarim saat bekletin
Patatesleri
soyup, kalin dilimler halinde dogradiktan sonra sivi yagda kizartin
Ayni
sivi yagda önce sivri biberleri sonra kalin dilimler halinde kestiginiz
domatesleri hafifçe kizartalim
Kusbasi iriliginde dogradiginiz eti, sicak su
ilave ederek haslayin
Et yumusadiginda atesten alip, bir kenarda bekletin
Tavaya 1 yemek kasigi siviyag alin
Dörde kesilmis mantarlari suyunu
birakip, çekene dek kavurun
Pirinci bol suyla yikayin
Sonra suyunu iyice süzün
Tencereye tereyagini
alip, eritin
Pirinci seffaflasana dek yagda kavurduktan sonra tencereyi
atesten alin
Yuvarlak dipli bir tencereye önce haslanmis etleri koyun
Üzerine mantarlari yerlestirin
Pirinçlerin bir kismini mantarlarin üzerine
dökün
Bir sira halinde patates dilimlerini yerlestirin
Tekrar bir miktar
pirinç döküp, düzgün bir sekilde yayin
Sivribiberleri tek sira halinde dizin
YIne pirinci yayin ve üzerine domates dilimlerini dizin
Son olarak pirincin
arta kalanini koyup, düzelttin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul