Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Etli Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Etli Pilav




Mantarlı ve Etli Pilav

MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
250 gr mantar
2 patates
2 yemek kasigi tereyagi
1 adet tablet tavuk suyu
250 gr kusbasi dana eti
8 adet sivri biber
3 domates
1 su bardagi sivi yag
2 su bardagi sicak su
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak pirinci tuzlu suda en az yarim saat bekletin Patatesleri
soyup, kalin dilimler halinde dogradiktan sonra sivi yagda kizartin Ayni
sivi yagda önce sivri biberleri sonra kalin dilimler halinde kestiginiz
domatesleri hafifçe kizartalim Kusbasi iriliginde dogradiginiz eti, sicak su
ilave ederek haslayin Et yumusadiginda atesten alip, bir kenarda bekletin
Tavaya 1 yemek kasigi siviyag alin Dörde kesilmis mantarlari suyunu
birakip, çekene dek kavurun
Pirinci bol suyla yikayin Sonra suyunu iyice süzün Tencereye tereyagini
alip, eritin Pirinci seffaflasana dek yagda kavurduktan sonra tencereyi
atesten alin Yuvarlak dipli bir tencereye önce haslanmis etleri koyun
Üzerine mantarlari yerlestirin Pirinçlerin bir kismini mantarlarin üzerine
dökün Bir sira halinde patates dilimlerini yerlestirin Tekrar bir miktar
pirinç döküp, düzgün bir sekilde yayin Sivribiberleri tek sira halinde dizin
YIne pirinci yayin ve üzerine domates dilimlerini dizin Son olarak pirincin
arta kalanini koyup, düzelttin

Alıntı Yaparak Cevapla