Konu
:
Sefine Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Sefine Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sefine Pilavı
Sefine Pilavı
2 bardak pirinç
yarım bardak yeşil mercimek
4 bardak su
1 etsu
2 kaşık margarin
Mercimeği bir tencrreye koyup üstüne su ilave edin,ateşe koyarak hafif ısıtın (El yanmayacak derecede) iki elinizle ılık sudaki mercimekleri ovalayarak kabuklarını çıkarın
Su ısınıncaya kadar bu işleme devam edin
Ateşten alarak mercimekleri ılık suda kabukları iyice çıkıncaya kadar yıkayın
Diğer yandan 4 bardak suyu ve et su tabletini ateşe koyun, tu -zunu ilave edin
Kaynayınca mercimeği ekleyip kaynatmaya devam edin
Bir taşım kaynatıp yıkanmış pirinci ilave edin
5 dakika hızlı daha sonra ağır ateşte demlendirin
Servis yapmadan önce çatalla karıştırın
Yiyimi hafif, tutucu,acıktırmayan bir aş olan Sefine pilavı, yatınca da rahatsızlık vermez
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul