Konu
:
Güveçte Mantarli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Mantarli Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Mantarli Pilav
GÜVEÇTE MANTARLI PiLAV
Malzemeler:
2 SU BARDAGI BALDO PIRINÇ 250 GR
MANTAR 1 YEMEK KASIGI KUS ÜZÜMÜ 1 YEMEK KASIGI DOLMA FISTIGI 5 YEMEK KASIGI KONSERVE BEZELYE 2 ADET HAVUÇ 2 ADET KURU SOGAN 4 YEMEK KASIGI TEREYAG 1 ÇAY KASIGI TARÇIN 1 ÇAY KASIGI KARABIBER 1 YEMEK KASIGI TOZ SEKER 2 POSET TAVUK TOZ BULYON 8-10 DAL KIYILMIS DEREOTU TUZ YARIM LIMON SUYU
Yapılışı:
Soğanları ince kıyın
Tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun
Fıstıkları ilave edin
Önceden kaynar tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin
Beş dakika kadar kavurun
Mantarları kıyıp limonlu suda haşlayıp süzün
Havuçları iri rendeleyin
Kuş üzümünü yıkayıp biraz suda bekletip süzün
Mantarları, havucu,bezelye, kuş üzümü ve ince kıyılmış dereotunu katın
4 su bardağı sıcak suda bulyonu karıstırıp pirinçlere ilave edin
Tuz, tarçın, toz şeker, karabiberi ekleyip pilavi pişirin
Suyunu çekip pilav pişince 10 dakika dinlendirin
Servisten önce pilavi ezmeden karıştırıp güveçlere paylaştırın
Patatesleri rendeleyin
içine süt, tavuk toz bulyon ve yumurta sarısını karıştırıp bir sos hazırlayın
Bu sosu güveçteki pilavların üzerine sıvayıp üstten ısıtılmış fırında kızarana dek fırınlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul