Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Yaz Pilavi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Yaz Pilavi




GARNİTÜRLÜ YAZ PİLAVI

Malzemeler:
8-10 kişilik:
4 su bardağı su, 2 su bardağı pirinç, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, 1 kutu konserve garnitür, yarım su bardağı konserve mısır, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve arzu edilen baharatlar
Süslemek için:
Marul yaprakları

Yapılışı:
4 su bardağı suyu tencereye boşaltıp kaynatınKaynayınca içine tuz ve yıkanmış pirinci ekleyinPirinçler şişinceye dek 10 dakika haşlayınBu arada dereotunu ve maydanozu ince ince doğrayınKonserve garnitürün suyunu süzdürüp sudan gezdirerek garnitürü yıkayınPirinçlerin suyunu süzüp bir kapda garnitürle karıştırınÜzerine konserve mısırı doğranmış dereotunu ve maydanozu ekleyinZeytinyağını ve baharatları da ilave edip karıştırın Marul yapraklarıyla süslenmiş servis tabağına garnitürlü pilavı koyunIlık veya soğuk servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla