Konu
:
Garnitürlü Yaz Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Garnitürlü Yaz Pilavi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Garnitürlü Yaz Pilavi
GARNİTÜRLÜ YAZ PİLAVI
Malzemeler:
8-10 kişilik:
4 su bardağı su, 2 su bardağı pirinç, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, 1 kutu konserve garnitür, yarım su bardağı konserve mısır, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve arzu edilen baharatlar
Süslemek için:
Marul yaprakları
Yapılışı:
4 su bardağı suyu tencereye boşaltıp kaynatın
Kaynayınca içine tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin
Pirinçler şişinceye dek 10 dakika haşlayın
Bu arada dereotunu ve maydanozu ince ince doğrayın
Konserve garnitürün suyunu süzdürüp sudan gezdirerek garnitürü yıkayın
Pirinçlerin suyunu süzüp bir kapda garnitürle karıştırın
Üzerine konserve mısırı doğranmış dereotunu ve maydanozu ekleyin
Zeytinyağını ve baharatları da ilave edip karıştırın
Marul yapraklarıyla süslenmiş servis tabağına garnitürlü pilavı koyun
Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul