Konu: Acem Pilavi
Yalnız Mesajı Göster

Acem Pilavi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acem Pilavi




ACEM PİLAVI

Malzemeler ;
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
200 gr Yağ
300 gr Kuşbaşı Koyun Eti
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
2 adet Kuru Soğan
Tuz, isteğe bağlı Baharatlar
Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz
Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir

Koyun eti yağda kavrulur Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir Arzu edilirse, dolma
fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir

Hepsinin üstüne pirinçler konur Tuz ve Su ilave edilir Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır

Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur Bir tepsiye ters yüz edilir

Alıntı Yaparak Cevapla