Konu
:
Acem Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Acem Pilavi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acem Pilavi
ACEM PİLAVI
Malzemeler ;
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
200 gr Yağ
300 gr Kuşbaşı Koyun Eti
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
2 adet Kuru Soğan
Tuz, isteğe bağlı Baharatlar
Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz
Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir
Koyun eti yağda kavrulur
Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur
Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir
Arzu edilirse, dolma
fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir
Hepsinin üstüne pirinçler konur
Tuz ve Su ilave edilir
Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır
Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur
Bir tepsiye ters yüz edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul