Yalnız Mesajı Göster

Madras Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Madras Pilavı




Madras Pilavı

MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
1 fincan badem (soyulmus)
2 fincan kuru üzüm
1 çorba kasigi tereyagi
2 sogan
Tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Kuru üzümü ayiklayin ve su koyup iki dakika kaynatip süzün Bademi de
bir tasim kaynatip süzün ve kabuklarini soyun Soydugunuz bademleri,
uzunlamasina iki-üç parçaya kesin Pirinci ayiklayin, yikayi ve süzün Bir
tencereye tereyagi koyun ve yemeklik kestiginiz soganlari ilave edin
Soganlari ocakta 2 dakika öldürün Süzülmüs pirinci ilave ederek bes
dakika kavurun ve daha sonra üç su bardagi su koyun Yeteri kadar tuz ve
kuru üzüm ilave edip bir tasim kaynatin Kapagini kapatarak orta hararetli
firinda yaklasik 15 dakika pisirin Pilav pistikten sonra, firindan çikarin ve
5-10 dakika demlendirmek için bir kenara alin Kiyilmis bademleri bir
tavada, yakmadan kavurup pilava katin ve karistirin

Alıntı Yaparak Cevapla