Konu
:
Madras Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Madras Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Madras Pilavı
Madras Pilavı
MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
1 fincan badem (soyulmus)
2 fincan kuru üzüm
1 çorba kasigi tereyagi
2 sogan
Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Kuru üzümü ayiklayin ve su koyup iki dakika kaynatip süzün
Bademi de
bir tasim kaynatip süzün ve kabuklarini soyun
Soydugunuz bademleri,
uzunlamasina iki-üç parçaya kesin
Pirinci ayiklayin, yikayi ve süzün
Bir
tencereye tereyagi koyun ve yemeklik kestiginiz soganlari ilave edin
Soganlari ocakta 2 dakika öldürün
Süzülmüs pirinci ilave ederek bes
dakika kavurun ve daha sonra üç su bardagi su koyun
Yeteri kadar tuz ve
kuru üzüm ilave edip bir tasim kaynatin
Kapagini kapatarak orta hararetli
firinda yaklasik 15 dakika pisirin
Pilav pistikten sonra, firindan çikarin ve
5-10 dakika demlendirmek için bir kenara alin
Kiyilmis bademleri bir
tavada, yakmadan kavurup pilava katin ve karistirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul