Konu
:
Tavuklu Kuskus Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kuskus Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kuskus Pilavı
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü (kuşbaşı et oküp doğranmış)
1 adet taze yeşil soğan (incecik kıyılmış)
2 adet yeşil sivri biber (ince halka biçiminde dilimlenmiş)
1 adet orta boy domates (tavla zarı küp doğranmış)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kuskus
3 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz, karabiber)
YapılIşı: Öncelikle orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, hafif kızınca ince kıyılmış yeşil soğan ve yeşil biberleri ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım
Sonra da ufak kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edelim ve 7-8 dakika karıştırarak kavuralım
Şimdi de domatesleri katıp, şöyle bir çevirelim ve artık kuskusu tencereye aktaralım
Hemen üzerine ılık su ile beraber, tuz ve karabiberi ekleyelim
Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
Yemeği ocaktan alalım ve tencerenin kapağını hiç açmadan 10 dakika kadar demlendirelim
Sonra tahta kaşıkla hafifçe altüst edip, karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul