Yalnız Mesajı Göster

Akasya Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akasya Pilavı



Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz

Hazırlanışı
  • Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin
  • Margarini tencereye alın
  • Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın
  • Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin
  • Eti ise küçük parçalar halinde kesin
  • Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin
  • Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin
  • Havucu rendeledikten sonra ilave edin
  • Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin
  • Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin
  • Tuzunu ayarlayın
  • Ayırdığınız et suyunu ilave edin
  • Kaynayınca pirinci içine atın
  • Suyunu çekene dek pişirin
  • Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla