Konu
:
Akasya Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Akasya Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akasya Pilavı
Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin
Margarini tencereye alın
Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın
Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin
Eti ise küçük parçalar halinde kesin
Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin
Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin
Havucu rendeledikten sonra ilave edin
Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin
Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin
Tuzunu ayarlayın
Ayırdığınız et suyunu ilave edin
Kaynayınca pirinci içine atın
Suyunu çekene dek pişirin
Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul