Konu
:
Fırında Tavuklu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Tavuklu Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
=malzemeler=
2 adet tavuk budu
3 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
=hazırlanışı=
Pirinç ılık tuzlu suda yarım saat bekletilir
Tavuk budu düdüklüde haşlanır
Pirinç süzgece çıkarılır, bol soğuk suda yıkanır, süzülür
Tencereye tereyağı konur
Pirinç atılır, incitmeden 5 dakika kadar kavrulur
Sonra kavrulmuş pirinç fırın kabına aktarılır
Üzerine tuz, karabiber ve tavuk suyu eklenir
Şöyle bir karıştırdıktan sonra üzerine iri parçalara ayrılmış tavuk eti bırakılır
Kabın ağzı folyoyla sıkıca kapatılır
180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul