Konu: İç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster

İç Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Pilavı



İç PilavıMalzemeler
- 2 bardak pirinç 3 bardak et suyu
- 5 çorba kaşığı Tereyağ 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı şamfıstık
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 demet dereotu Karabiber,Tuz
Hazırlanışı:
1- Kuzu ciğerinin zarını soyun küçük küçük doğrayın, soğanı da doğrayın İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı Tereyağ olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave edin, 2-3 dk kadar sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bekletin
2- Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı Tereyağ, şam fıstığı ve doğranmış soğanı da koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
3- Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte sürekli karıştırın 10 dakika kavurun
4- Sonra da pirinçe, karabiber, 3 bardak su, kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ayar ateşte pişirin
5- Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ ile birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla