09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlevi Pilavi
Mevlevi Pilavi
MALZEMELER
Nohut 3/5 su bardagi 100 gram
Su 4 su bardagi 800 gram
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Kestane 1 3/4 su bardagi 250 gram
Havuç 3 orta boy 250 gram
Sogan 1 orta boy 60 gram
Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram
Pirinç 2 su bardagi 360 gram
Tuz 3 tatli kasigi 18 gram
Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram
Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Nohutu yika, 1 gün önceden, 1 1/2 su bardagi su ile islat Eti 2
santimetreküp irilikte dogra, kisik ateste kendi suyu ile iyice
yumusayincaya degin, yaklasik 1 saat pisir Islanmis nohutu da 2 1/2 su
bardagi su ile basinçli tencerede 40 dakika kadar pisir Kestaneleri yika, 3-
4 dakika kaynat, soy, üç-dört parçaya böl Havucu yika, kazi, 1
santimetreküp irilikte dogra, kestaneyi ve havucu nohuta ekle, ayri bir
tencerede 20 dakika pisir, suyunu ayir, nohut suyuna sicak su ekleyerek 4
su bardagina tamamla Sogani soy, yika, ince ince dogra, yag ve fistikla
birlikte kapagi kapali olarak kisik ateste 7-8 dakika öldür Pirinci yika, süz
Fistiklar sararinca pirinci ve eti kat, birkaç kez çevir Suyu ve tuzu ekle,
karistir, kusüzümünü serp Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene
degin 15-20 dakika pisir Pisirme süresi dolmadan 5 dakika önce nohutlu
karisimi ve baharati ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir
|
|
|