Konu
:
Çoban Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Çoban Pilavi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çoban Pilavi
Malzemeler:
Bir su bardağı pirinç Bir su bardağı bulgur Yarım su bardağı yeşil mercimek Dört dal yeşil soğan Bir orta boy kuru soğan Bir fincan kuş üzümü Bir tatlı kaşığı karabiber yeteri kadar tuz üç yemek kaşığı zeytin yağı Yarım demet taze nane Üç su bardağı su
Yapılışı:
Zeytin yağında kuru soğan sotelenir
Pembeleştikten sonra yeşil soğan ilave edilir ve hemen ardından üç su bardağı su eklenir
Kaynamakta olan suya tuz , Süzgeçte ayrı ayrı yıkamış olduğumuz pirinç , bulgur ve daha önceden haşlamış olduğumuz mercimek ilave edilir
Yıkanmış kuş üzümü ve barharatımız da ekledikten sonra ağzı kapalı tenceremiz harlı ateşte iki dakika kaynatılır ve hemen kısık ateşte demlenmeye bırakılır
Son olarak iyice suyunu çeken pilavımızın üzerine taze nane yaprakları eklenir
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul