Konu
:
Duvakli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Duvakli Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Duvakli Pilav
DUVAKLI PİLAV
Malzemesizi kg
pirinç, 500 gr
kıyma, 250 gr
badem, bir kaşık yağ, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın
Bademler kabukları soyulmaya başlayıncaya kadar kaynatılır
Kabukları soyulur
Enine ortasından ikiye ayrılır
Bir tencereye bademleri kavurabilecek kadar yağ konur
Bademler pembeleşin-ceye kadar kavrulur
Ateşten alınır
Karabiber, tarçın, yenibahar serpilir
Karıştırılır
Evvelden hazırlanan sade pilav servis tabağına konur
Zikri geçen mahlut pilavın üzerine yayılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul