Konu
:
Kuru Kayısılı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Kayısılı Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Kayısılı Pilav
Kuru kayısılı Pilav
2 Su bardağı kuru kayısı
1 çorba kaşığı safran
1 su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
Pirinç sıcak suda yarım saat bekletilir, daha sonra bol soğuk suda yıkanır, suyu süzülür, kızgın yağda pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur
Üzerine kuru kayısı, safran, tuz katılır, iyice karıştırılır
Su eklenerek pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır
Ateşten alınır yarım saat bekletilir
Servis yapılacağı zaman karabiber serpilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul