Yalnız Mesajı Göster

Kuru Kayısılı Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısılı Pilav




Kuru kayısılı Pilav

2 Su bardağı kuru kayısı
1 çorba kaşığı safran
1 su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber

Pirinç sıcak suda yarım saat bekletilir, daha sonra bol soğuk suda yıkanır, suyu süzülür, kızgın yağda pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur Üzerine kuru kayısı, safran, tuz katılır, iyice karıştırılır Su eklenerek pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır Ateşten alınır yarım saat bekletilir Servis yapılacağı zaman karabiber serpilir

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla