Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı



Malzemeler

Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti
1 Su bardağı pilavlık pirinç
15 Su bardağı su
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Adet orta boy patlıcan
Yeteri kadar kiraz domates
6 Adet uzun sivribiber
150 gr tereyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı Kiraz domateslerin saplarını kesin
Dibi yuvarlak ve bombeli, düz olamayan bir teflon veya çelik tencereyi sıvıyağla yağlayın
Domatesleri kabuklu tarafı tencerenin tabanına gelecek şekilde dizin
Patlıcanları kuşbaşı iriliğinde doğrayıp, tuzlu suda acısını çıkarın
Sonra patlıcanların suyunu süzüp, kurulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın
Tavuk kuşbaşı etlerini başka bir tencerede kavurup, patlıcanla karıştırın
Karışımı domateslerin üzerine yayıp biraz bastırın
Tuz ve karabiber serpin
Sivribiberlerin saplarını kesip, yıldız şeklinde tencerenin kenarlarına dizin
Tuzlu suda haşladığınız pirinçleri, tavuk ve patlıcanların üzerine yayın
15 Su bardağı suyu pirinçlerin üzerine ilave edin
Ağır ateşte suyunu çekene dek pişirin
Ateşten alıp, üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin
Düz bir servis tabağına tencereyi yavaşça ters çevirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla