Konu
:
Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı
Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti
1 Su bardağı pilavlık pirinç
1
5 Su bardağı su
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Adet orta boy patlıcan
Yeteri kadar kiraz domates
6 Adet uzun sivribiber
150 gr tereyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı Kiraz domateslerin saplarını kesin
Dibi yuvarlak ve bombeli, düz olamayan bir teflon veya çelik tencereyi sıvıyağla yağlayın
Domatesleri kabuklu tarafı tencerenin tabanına gelecek şekilde dizin
Patlıcanları kuşbaşı iriliğinde doğrayıp, tuzlu suda acısını çıkarın
Sonra patlıcanların suyunu süzüp, kurulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın
Tavuk kuşbaşı etlerini başka bir tencerede kavurup, patlıcanla karıştırın
Karışımı domateslerin üzerine yayıp biraz bastırın
Tuz ve karabiber serpin
Sivribiberlerin saplarını kesip, yıldız şeklinde tencerenin kenarlarına dizin
Tuzlu suda haşladığınız pirinçleri, tavuk ve patlıcanların üzerine yayın
1
5 Su bardağı suyu pirinçlerin üzerine ilave edin
Ağır ateşte suyunu çekene dek pişirin
Ateşten alıp, üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin
Düz bir servis tabağına tencereyi yavaşça ters çevirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul