Konu
:
Cevizli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Pilav
Cevizli Pilav
Malzemesi;
4 su bardağı pirinç
1 su bardağı fırınlanmış kesme erişte
8 su bardağı et suyu
2 su bardağı ceviz
İÇİ:
1 tatlı kaşığı şeker
200 gr
tereyağı
tuz
Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayın, 1 tatlı kaşığı tuz katın ve sıcak suda bekletin
Derince bir tencerede eriteceğiniz tereyağında erişteyi birkaç kere çevirin
Süzülmüş pirinçleri de katıp 4-5 dakika daha kavurun
Pirinçler saydam bir hal alınca et suyunu katın ve pilavınızı kaynamaya bırakın
Kaynayınca ateşi kısın, suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirin
Ateşi kapatınca iri çekilmiş cevizleri katıp tencerenin altından üstüne doğru birk< x, kere karıştırın
Emici bir kağıt veya peçeteyle kapatarak lb 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul