Konu
:
Siirt Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Siirt Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Siirt Pilavı
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç - 1 haşlanmış piliç
- 3 çorba kaşığı tereyağ - 1 çorba kaşığı şamfıstık
- 2 çorba kaşığı üzüm, 100 gr
soyulmuş badem
- 4 su bardağı et suyu, tuz ve karabiber
Hamur için
: - 100 gr
margarin, 1 yumurta - 1 çay kaşığı tuz - 2 su bardağı un
Hazırlanışı
:
1- Pirinçi temizleyip yıkayın, ılık tuzlu suda 30 dk
bekletin
2- Badem ve fıstığı yağda pembeleşinceye kadar kavurun
3- Aynı yağda süzülmüş pirinçi birkaç kere çevrin
Sıcak et suyunu koyup pişirin
4- 25 dakika dinlendirin
Sonra pirinçleri ezmeden karıştırınr
5- Küçük parçalara ayırdığınız piliç eti ile Kavrulmuş fıstık, badem, kuş üzümü, karabiber ve tuzu pilava ilave edin
6- hamuru karışımlardan yaparak bir tepsinin içine yayın üzerinede pilavı boşaltın ve yayın, hamurların sarkan bölümlerinide pilavın üstünü biraz kapatarak yavaş ateşli fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul