Yalnız Mesajı Göster

Siirt Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Siirt Pilavı



Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç - 1 haşlanmış piliç
- 3 çorba kaşığı tereyağ - 1 çorba kaşığı şamfıstık
- 2 çorba kaşığı üzüm, 100 gr soyulmuş badem
- 4 su bardağı et suyu, tuz ve karabiber
Hamur için: - 100 gr margarin, 1 yumurta - 1 çay kaşığı tuz - 2 su bardağı un
Hazırlanışı:
1- Pirinçi temizleyip yıkayın, ılık tuzlu suda 30 dk bekletin
2- Badem ve fıstığı yağda pembeleşinceye kadar kavurun
3- Aynı yağda süzülmüş pirinçi birkaç kere çevrin Sıcak et suyunu koyup pişirin
4- 25 dakika dinlendirin Sonra pirinçleri ezmeden karıştırınr
5- Küçük parçalara ayırdığınız piliç eti ile Kavrulmuş fıstık, badem, kuş üzümü, karabiber ve tuzu pilava ilave edin
6- hamuru karışımlardan yaparak bir tepsinin içine yayın üzerinede pilavı boşaltın ve yayın, hamurların sarkan bölümlerinide pilavın üstünü biraz kapatarak yavaş ateşli fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla