Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Marmelati

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Marmelati



ŞEFTALİ MARMELATI TARİFİ

Malzemeler

5 kilo şeftali
35 kilo toz şeker

Yapılışı Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde 12 saat kadar bekletin

Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafif ezerek karıştırarak bir süre pişirin Şeftaliler iyice ezildiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirin

Süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın

ılındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla