Konu
:
Şeftali Reçeli -İ
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Reçeli -İ
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Reçeli -İ
MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg yarma şeftali
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri bir tülbente koyun kaynar suya daldırıp çıkarın ve hemen ardından soğuk suya sokup çıkarın
Şeftalilerin kabuğunu soyduktan sonra ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın
Çelik bir tencereye malzemeyi bir sıra şeftali bir sıra toz şeker olacak şekilde yerleştirin
En üste şeker serptikten sonra bir gün kadar şekerin meyvelerin suyunda erimesi için bekleyin
Sonra orta ateşte reçel kıvamını buluncaya dek kaynatın
Reçel kıvamını bulduğunda limon suyunu tencereye boşaltın ve hafif karıştırıldıktan sonra 3 dakika kadar daha kaynatıp ateşten alın soğumaya bırakın
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul