Konu
:
Kireç Suyunda Karpuz Kabuğu Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kireç Suyunda Karpuz Kabuğu Reçeli
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kireç Suyunda Karpuz Kabuğu Reçeli
KİREÇ SUYUNDA KARPUZ KABUĞU REÇELİ
=MALZEMELER=
1 büyük karpuz
1 kilo şeker
1 kilo sönmemiş kireç
1 limon
1 paket vanilya
=HAZIRLANIŞI=
Kalın kabuklu karpuzun içi yendikten sonra kabukları alınır
Yeşil kabukları ve içinin kırmızıları soyulup atılır
Sadece beyaz kısmı alınır
Küçük parçalara ayrılır
Dört defa suyu süzülen kireç suyunda yarım saat bekletilir
Sonra 8-10 defa yıkanır
Limonla kestirilen şurup içine atılır
Bir saat sonra indirirken vanilyası ilâve edilir
Soğuyunca ikram edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul