Konu
:
Kayısı Ezme Marmeladı
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Ezme Marmeladı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Ezme Marmeladı
KAYISI EZME MARMELADI
= malzemeler=
1 kilo kayısı,
750 gram toz şekeri,
1 kahve fincanı su
=hazırlanışı=
Bir kilo kayısının çekirdeklerini çıkarmalı
Sonra kayısıların her birini dörder parçaya bölerek bir tencereye koymalı
Üzerlerine bir fincan su dökmeli ve kabı ateşe oturtmalı
Kayısılar kendi sularını salıp da tekrar çekmeye başlayınca kabı ateşten almalı ve içindekileri pek büyük delikli olmayan bir süzgece boşaltmalı
Tahta bir kaşıkla ezerek kayısıları süzgeçten geçirmeli
Bu ezmeye toz şekerini katıp tencereyi tekrar ateşe oturtmalı
Tahta kaşıkla karıştırarak içindekileri, suyunu iyice çekip bir marmelât durumuna gelinceye kadar ateşte tutmalı
Kayısılar marmelât durumuna gelince tencereyi ateşten indirip hafifçe ılımaya bırakmalı
Tenceredekiler ılıyınca bunları bir temiz kavanoza boşaltmalı, içindeki soğuyunca ağzını iyice kapattıktan sonra kavanozu serin bir yerde saklamalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul