Yalnız Mesajı Göster

Kivi-Muz Reçeli

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivi-Muz Reçeli




Kivi-Muz Reçeli Tarifi

Malzemeler

Toplam 600 gr ayıklanmış ve doğranmış muz-kivi
3 su bardağı şeker
15 su bardağı su
1 tatlı kaşığı reçel yap

Yapılışı Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20dakikada şerbet istanilen kıvamı alıyorAncak bu su ve şeker miktarınıza göre değişebilir
Kıvamı anlamak için tırnağınızın üzerine bir damla damlatın
Eğer damla akmıyor tırnağınızın üzerinde damladığı şekli ile kalıyorsa şerbet tamam demektir
Şeker ve suyu kaynatın
Doğranmış meyveleri reçel yap ile karıştırın Şerbete ilave edin Bununlada yaklaşık 5 dk kaynadıktan sonra ocaktan indirin
Kavanozlara doldurup soğuduktan sonra bir gece buz dolabında bekletip ertesi gunu yemeye hazir afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla