Konu
:
Kivi-Muz Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kivi-Muz Reçeli
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kivi-Muz Reçeli
Kivi-Muz Reçeli Tarifi
Malzemeler
Toplam 600 gr ayıklanmış ve doğranmış muz-kivi
3 su bardağı şeker
1
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı reçel yap
Yapılışı Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20dakikada şerbet istanilen kıvamı alıyor
Ancak bu su ve şeker miktarınıza göre değişebilir
Kıvamı anlamak için tırnağınızın üzerine bir damla damlatın
Eğer damla akmıyor tırnağınızın üzerinde damladığı şekli ile kalıyorsa şerbet tamam demektir
Şeker ve suyu kaynatın
Doğranmış meyveleri reçel yap ile karıştırın
Şerbete ilave edin
Bununlada yaklaşık 5 dk kaynadıktan sonra ocaktan indirin
Kavanozlara doldurup soğuduktan sonra bir gece buz dolabında bekletip ertesi gunu yemeye hazir afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul