Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Marmelatı -İ

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Marmelatı -İ




MALZEMELER

850 gr şeker

1 kg kayısı ezmesi

1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI

Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın Tahta bir kaşık yardımıyla ince delikli süzgeçten geçirip, kayısı ezmesi elde edin Ezmeyi tencereye koyun ve ısıtın Isınan ezmeye azar azar şekeri ilave edin Ezme kaynayıp koyulaştığına içine bir adet limonun suyunu boşaltın Bir taşım birlikte kaynatıp ateşten alın ve marmelat henüz sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla