Konu
:
Narenciye Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
Narenciye Marmelatı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Narenciye Marmelatı
Narenciye Marmelatı Tarifi
Malzemeler
1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)
1 lt su
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kg toz şeker
Hazırlanışı
Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin
çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun
Dilimlenen meyvaları, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın
çekirdek torbasını da suyun içine koyun
Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın
Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için, bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldınlır, eğer pamağın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir
kıvaına gelen mamneladın aldığı şekil hemen bozulmaz
Marmelat kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın
Bir çay kaşığı suda erittiğiniz, iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın
Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul