Yalnız Mesajı Göster

Bal Kabağı Reçeli

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Kabağı Reçeli



Bal Kabağı Reçeli Tarifi

Malzemeler
1 tatlı kaşığı tarçın
2 paket vanilya
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 su bardağı şeker
500 gr bal kabağı
1 çay bardağı hindistan cevizi
Bir salkım üzüm

Yapılışı
Bal kabağını rendenin iri gözünle rendeleyin Bir buçuk bardak su ile kaynatın Kabaklar pişince içine şekeri, bir salkım sıkılmış üzüm suyunu ilave edin Şekerle kaynasın Kısık ateşe alın ve 15-20 dakika pişirin İçine vanilya, tarçın ve ceviz ilave edin 5-8-dakika daha kaynatın Ateşten indirin Biraz daha hindistan cevizi ve vanilya ekleyip karıştırın Kuru kavanozlara yerleştirin

Alıntı Yaparak Cevapla