Yalnız Mesajı Göster

Kızılcık Marmelatı (Eskişehir)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızılcık Marmelatı (Eskişehir)



Malzemeler
  • 1 Kg kızılcık
  • 15 Kg şeker
  • 1 Adet limon suyu
Yapılışı:[*]Kızılcıkları yıkayıp suyunu süzün[*]Bir tencereye koyup bir kahve fincanı su ilave ederek 1-2 taşım kaynatın[*]Ateşten alıp altına başka bir tencere koyup süzgece boşaltarak kaşık yardımı ile kızılcıkları iyice ezin[*]Yalnız çekirdekler kalana dek kızılcıkları ezip süzgeçten geçirin[*]Ezilen kızılcıkların üzerine şekeri koyup orta harararetli ateşte kıvamına gelene kadar kaynatın[*]İndireceğinize yakın 1 adet limon suyu koyup tekrar 1-2 taşım kaynatıp ateşten alın[*]5-6 dakika beklettikten sonra kavanoza boşaltın ve soğuyunca kapağını kapatıp, serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bekletinNOT : Çok olgun ve etli kızılcıkları kaynatmaya gerek kalmadan süzgeçten geçirerek de kızılcık marmelatını yapabilirsiniz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla