Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Patlican Salatasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Patlican Salatasi



Cevizli Patlican Salatasi



2 adet buyuk boy patlican
1/2 limon suyu
50 ml sizma zeytinyag
1/2 tk toz kirmizi biber
Tuz
Karabiber
1/3 kap ceviz, parcalanmis

Patlicanlarin uzerinde catal ile delikler acin, icinin daha cabuk pismesini sagliyacaktir Sonra firin tepsisine koyup grilde (izgara) yaklasik 25 dakika kozleyin (Grili kapamayin) Patlicani barbeku de de kozliyebilirsiniz Bir el ile sapindan tutup bicak yardimi ile kabuklarini soyun, varsa sert cekirdeklerini cikarin Tel suzgecin uzerine koyup fazla suyunu suzun

Kozlenmis patlicani firina dayanikli bir kabin icine gecirip bicak ile kucuk parcalar halinde kesin Limon suyu, zeytinyag, kirmizi biber, tuz ve karabiberi ilave edip karistirin Uzerini, tumuyle kapliyacak sekilde parcalanmis ceviz ile ortun

Kabi firinin ustten ikinci rafina yerlestirin, cevizlerin renkleri biraz donene kadar asagi yukari 4 dakika pisirin Sicak sicak her turlu izgara veya et yemeklerinin yaninda ikram edin

4 kisilik

Alıntı Yaparak Cevapla