Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Kırmızı Turp

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Kırmızı Turp




Portakallı Kırmızı Turp

=MALZEMELER=

500 g kırmızı turp (ayıklanmış)

1 portakal

15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

bir tutam tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

=HAZIRLANIŞI=

Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca buğulama kabına kırmızı turpları koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, turpları dışları yumuşayıncaya (ama içleri sert kalmalıdır) kadar (13-15 dakika) pişirin

Bu arada portakalın kabuğunu soyup, ince uzun şeritler halinde kestikten sonra, incecik kıyarak, 1 çorba kaşığını bir kenara ayırın (kalanını atın) Soyulmuş portakalı bir kâseye sıkıp, bir kenara bırakın

Tereyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca portakal suyunu ekleyip, ateşi iyice kısarak, şurup kıvamı alıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirin Öbür tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki turpları, portakal şurubunun bulunduğu tencereye aktarın Tuzu ve karabiberi serpip, sürekli karıştırarak, turpları 2 - 3 dakika pişirin

Ayırdığınız 1 çorba kaşığı portakal kabuğunu ekleyip, karışımı 1 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın Portakallı kırmızı turpları bir servis tabağına aktarıp, bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla