Konu
:
Yumurta Ve Marul Salatası (20 Adet)
Yalnız Mesajı Göster
Yumurta Ve Marul Salatası (20 Adet)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurta Ve Marul Salatası (20 Adet)
Malzemeler
5 büyük marul veya kıvırcık salata yaprağı
3 katı yumurta, haşlanmış ve doğranmış
25 gr margarin veya tereyağı, yumuşatılmış
25 gr rokfor veya mavi danimarka peyniri, ufalanmış
Yemegin Yapilisi Marulların sert kısımlarını kesip ayırın
Yıkayıp kurulayın, bir kenara koyun
İç Hazırlığı: Yumurtaları bir kaseye koyun, 25 gr margarin ve peyniri ekleyin
Bir çatalla ezerek yumuşak bir ezme haline getirin
Eğer çok sertse karışıma biraz daha margarin ekleyin
1 marul yaprağını aaagahın üstüne serin ve ortasına kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta karışımını koyun
Karışımı kenarlara yayın
Yaprağın kesilmiş kenarından başlayarak sıkıca sarın
Sarmaları şeffaf filmle tekrar sıkıca sarın
Geri kalan marulları da aynı şekilde sarıp geceden buzdolabında tutun
Servis Etmek İçin: Sarmaları şeffaf filmden çıkartıp bıçakla 2
5 cm
olmak üzere her parça küçük küçük kesin ve servis yapın
ALTERNATİF:
Daha hafif bir tat için mavi peynir yerine erimiş başka bir peynir çeşidi kullanabilirsiniz
Tuz, biber, kırmızı acı biber ile tatlandırabilirsiniz
Ayrıca mavi peyniri ançüez ezmesiyle de değiştirebilirsiniz
(Tüp halinde markette bulabilirsiniz
)
SERVİS ONERİLERİ:
Başlangıç olarak servis edebileceğiniz gibi kokteyllerle birlikte de sunabilirsiniz
Başlangıç olarak servis ederseniz, domates ve salatalıkla sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul