Yalnız Mesajı Göster

Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik)




MALZEMELER

250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş

600 ml su

tuz

150 gr taze bezelye

250 gr kabak, dilimlenmiş

2 yemek kaşığı mayonez

4 yemek kaşığı yoğurt

1/2 çay kaşığı hardal tozu

taze çekilmiş karabiber

250 gr lahana, ince doğranmış

Taze soğan, kıyılmış, süslemek için

HAZIRLANIŞI

Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın Tuzu ve bezelyeleri koyun Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak pişirin

Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak daha pişirin Süzüp soğumaya bırakın

Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin Tekrar karıştırın

Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz

ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz

SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla