Konu
:
Tütünbalığı Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Tütünbalığı Salatası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tütünbalığı Salatası
Tütünbalığı Salatası
Açıklama
Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın
Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın
Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın
Malzemeler
800 gr tütünbalığı (temizlenmiş)
1 su bardağı sirke
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tarifi
[*]Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın
Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın
Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın
[*]Balığın başını koparıp, atın
Havyarını çıkarın
Derisini soyun
Etleri orta kılçığından ayırarak bir tabağa koyun
Üzerine sirkenin yarısını döküp 30 dakika dinlenmeye bırakın
[*]Bu süre sonunda balığı kalan sirke ile yıkayıp, temiz bir tabağa koyun
Üzerine maydanoz ve dereotunu serpin
Zeytinyağını ve limon suyunu da gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul