Yalnız Mesajı Göster

Tütünbalığı Salatası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tütünbalığı Salatası



Tütünbalığı Salatası

Açıklama

Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın
Malzemeler

800 gr tütünbalığı (temizlenmiş)
1 su bardağı sirke
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu

Tarifi
[*]Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın[*]Balığın başını koparıp, atın Havyarını çıkarın Derisini soyun Etleri orta kılçığından ayırarak bir tabağa koyun Üzerine sirkenin yarısını döküp 30 dakika dinlenmeye bırakın[*]Bu süre sonunda balığı kalan sirke ile yıkayıp, temiz bir tabağa koyun Üzerine maydanoz ve dereotunu serpin Zeytinyağını ve limon suyunu da gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla