Yalnız Mesajı Göster

Ballı Ve Hardallı Salata

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Ve Hardallı Salata




malzemelr
100 gr haşlanmış dana dili
2 Adet kornişon turşu
50 gr haşlanmış taze fasulye
1 Adet salatalık
1 Adet göbek marul
Ballı sos için :
20 gram bal
20 gram hardal
1 Çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
3 Damla limon suyu
1 Diş sarımsak

Hazırlanışı
  • Haşlanmış dana dilini, kornişon turşuları ve haşlanmış taze fasulyeleri ince uzun doğrayın
  • Salatayı da ince halkalar halinde doğrayın
  • Göbek marulu ortadan ikiye ayırın
  • İç kısmını birkaç yaprak kalacak şekilde çıkarın
  • Çıkardığınız kısımları iri iri doğrayın
  • Diğer malzemelerle karıştırın
  • Bu malzemeyi göbek marulun içine doldurun
  • Ballı sos için ; hardalı, 1 çorba kaşığı mayonezi, tuzu, karabiberi, 3 damla limon suyunu ve dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın
  • Hazırladığınız bu sosu salata malzemesinin üzerine gezdirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla