Yalnız Mesajı Göster

Portakal Yoğurt Soslu Pancar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Yoğurt Soslu Pancar




Portakal Yoğurt Soslu Pancar



=MALZEMELER=



500 g pancar (kabukları soyulup, iri küp biçiminde doğranmış)

6 cl (1/4 su bardağı) elma sirkesi

1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

bir tutam hintcevizi rendesi

bir tutam karanfil (dövülmüş)

bir tutam tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

6 cl(1/4 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)

2 çorba kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış)

1/2 tatlı kaşığı bal

=HAZIRLANIŞI=



Önce fırınınızı 190 °C'a ısıtın Ateşe dayanıklı bir fırın kabına pancarlar, sirke, 6 cl (1/4 su bardağı) su, portakal kabuğu rendesi, hintcevizi rendesi, karanfil, tuz ve karabiberi koyup, iyice karıştırın Sonra kabın kapağını kapatıp, fırına vererek, karışımı 1 saat pişirin

Bu arada sosu hazırlamak için, yoğurt ve portakal suyunu bir kâsede karıştırıp, kâseyi buzdolabına kaldırın

Pişirme süresinin bitiminde kabı fırından alıp, pancarlı karışımı bir tabağa aktararak, üstüne balı koyun ve iyice karıştırın Kâseyi buzdolabından alıp, sosu kaşıkla tabaktaki pancar karışımının üstüne aktararak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla