Konu
:
Susam Soslu Ve Soya Filizli Armut Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Susam Soslu Ve Soya Filizli Armut Salatası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Susam Soslu Ve Soya Filizli Armut Salatası
Susam soslu ve soya filizli armut salatası
Açıklama
Bezelye filizlerini yıkayıp kurulayın
Kahverengi uçlarını kesip atın
Taze soğanları 4cm’lik parçalara kesin
Bezelye ve kerevizi ince şeritler halinde kesin
Armutu soyup içini çıkarın ve biraz daha kalın şeritler halinde kesin
Malzemeler
250 gr bezelye filizi
250 gr taze soya filizi
30 gr taze soğan
100 gr kabuklu bezelye
1 kereviz sapı
2 sert armut, ham olmayacak
taze kişniş filizi
susam, süslemek için
Susam sosu
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı fıstık yağı
1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
Tarifi
1
Bezelye filizlerini yıkayıp kurulayın
Kahverengi uçlarını kesip atın
Taze soğanları 4cm’lik parçalara kesin
Bezelye ve kerevizi ince şeritler halinde kesin
Armutu soyup içini çıkarın ve biraz daha kalın şeritler halinde kesin
Bir kaba koyup kararmasını önlemek için suyla doldurun
2
Susam sosunun hazırlanışı: Bütün malzemeyi kapaklı bir kavanozda iyice çırpın
3
Armutları süzün
Bütün salata malzemesini kişniş filiziyle beraber geniş bir servis kabına koyun
Sosu döküp iyice karıştırın
Susam serpip hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul