Yalnız Mesajı Göster

Turp Filizi Salatası (Çin)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turp Filizi Salatası (Çin)



Turp Filizi Salatası (Çin)

2 çorba kaşığı sirke (tercihen sirkesi)
1 diş sarımısak (ince kıyılmış)
bir tutam zencefil
1/2 tatlı kaşığı susam yağı (ya da tahin)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 iri salatalık
1 küçük taze (ınıp, ince şeritler halinde doğranmış)
1/4 küçük (ınıp, ince şeritler halinde doğranmış)
4 çorba kaşığı turp filizi

Sirke, , zencefil, susâmyağı (ya da tahin) ve ayçiçek yağını bir salata kâsesinde karıştırıp, bir kenara bırakın
Kanallı bıçakla salatalıkların üstünde uzunlamasına 4 oluk açıp, salatalığı uzunlamasına 2'ye keserek, her iki parçayı da ince dilimleyin
Salatalık dilimleri, şeritleri, şeritleri ve turp filizlerini kâsede hazırlamış olduğunuz sosun içine koyup, iyice karıştırın Kâseyi buzdolabına kaldırıp, 3 saat kadar soğuttuktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla